HTML

Pokióból jelentjük

Minden, amit mindenkinek elmesélnénk Tokióbanlevésünkről.

Friss topikok

  • Edd China: Jó hír, ennek örülök! Köszi!;) (2009.03.22. 20:29) Finishi suru
  • Hugica_itthonrol: Szerbusztok Drágáim, jó újra hallani rólatok:) Az ui.-hoz szólva, legalább itthon is lesz mit mes... (2009.01.27. 23:08) Csak nem megint egy volt főváros sok-sok templommal?
  • Hugica_itthonrol: Nyah hugica is itt van, igaz már nem otthonról, de azért szorgalmassan cseni a netet a szomszédtól... (2009.01.21. 21:55) Szilveszteri hejehuja helyett
  • Vicu: Jelentem én is túlestem a bonyodalmas regisztációs útvesztőkön és töretlen lelkesedéssel itt vagyo... (2009.01.05. 14:25) Karácsonyi hangulat
  • StefanRaab: Na a "német" is regisztrált, nem menekülhettek!!! Majd még jelentkezem! Báty (2008.12.25. 14:14) Karácsony Tokióban, első felvonás

Címkék

2008.10.03. 15:40 kozleskenyszeres_Z

Hirosima és Mijadzsima

Lassan, de biztosan végére érek az 5 napos túra beszámolójának.

Utolsó állomásként Hirosimát, illetve az előtte fekvő öbölben lévő Mijadzsima szigetet látogattuk meg. Hirosimában igazából az emlékparkon kívűl nincsen szinte semmi említésre méltó, szokásos modern japán város (kb. 1,5 millió lakossal). Ezt persze a helyén kell kezelni: az 1945. augusztus 6-án a város központja felett néhány 100 méterrel felrobbant atombomba (a japánok csak A-bombként emlegetik) gyakorlatilag mindent letarolt 2 km-es körzetben kioltva mintegy 140000 életet. A várost ezután (sok más európai és japán várossal együtt) gyakorlatilag teljesen újra kellett építeni. A múzeum meglátogatása előtt érdemes néhány orizurut hajtogatni.

Meglátogattuk a Mazda gyári múzeumát is, ami kicsit csalódás volt. Sokkal több autóra, bemutatóra számítottam, de azért így sem volt rossz. Visszafelé a múzeum buszán ajándék Mazdás kulcstartót kaptunk, egy műanyag, ledes 2-es Mazdát. Aamer azonnal a csomagolás aljára nézett, majd hangosan felröhögött (már bocsánat). Made in China :)

A hirosimai öbölben fekvő Mijadzsima szigete 6. században, gyakorlatilag a tenger vizébe épült Icukusima szentélyről híres. A vízben álló kaput Japán 3 legszebb látványa között tartják számon. A sziget nagyon bájos, lehet túrázni a hegyen, rengeteg templom és szentély található mindenfelé, és híres a szigeten készült momidzsi mandzsu. Ez egy édes vörösbabbal töltött felejthető piskóta, aminek az érdekessége, hogy juharlevél alakja van. Az édes vörösbab töltelék amúgy nemzeti eledel, Nomura prof. saját bevallása szerint nagyon megrökönyödött, amikor Magyarországon babfőzelékkel kínálták a BME menzáján. Méghogy bab és nem édesség?

 A sziget szintén híres kagylóéttermeiről és a turistáknak készült kézműves termékeiről.

A végén azért sikerült egy egész jót is ennünk egy öbölre néző szálloda éttermében.

Hazafelé repülővel jöttünk, ami a várakozással együtt azért nem sokkal gyorsabb, mint a Sinkanszen, viszont jóval drágább. De hogy egy hétköznapon egy Boeing 777-est majdnem megtöltöttek a Hirosimából Tokióba tartó üzletemberek, az durva. Képek a Picasán.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nemeszuszan.blog.hu/api/trackback/id/tr6694422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása