HTML

Pokióból jelentjük

Minden, amit mindenkinek elmesélnénk Tokióbanlevésünkről.

Friss topikok

  • Edd China: Jó hír, ennek örülök! Köszi!;) (2009.03.22. 20:29) Finishi suru
  • Hugica_itthonrol: Szerbusztok Drágáim, jó újra hallani rólatok:) Az ui.-hoz szólva, legalább itthon is lesz mit mes... (2009.01.27. 23:08) Csak nem megint egy volt főváros sok-sok templommal?
  • Hugica_itthonrol: Nyah hugica is itt van, igaz már nem otthonról, de azért szorgalmassan cseni a netet a szomszédtól... (2009.01.21. 21:55) Szilveszteri hejehuja helyett
  • Vicu: Jelentem én is túlestem a bonyodalmas regisztációs útvesztőkön és töretlen lelkesedéssel itt vagyo... (2009.01.05. 14:25) Karácsonyi hangulat
  • StefanRaab: Na a "német" is regisztrált, nem menekülhettek!!! Majd még jelentkezem! Báty (2008.12.25. 14:14) Karácsony Tokióban, első felvonás

Címkék

2008.12.28. 03:19 kozleskenyszeres_Z

Karácsonyi hangulat

Ugyan a Karácsony itt nem rendelkezik kifejezetten mély hagyományokkal, az ajándékfetisiszta japánok sem hagyják ki ezt az alkalmat egy nagyobb bevásárlásra. Azaz de, van egy Japánra jellemző karácsonyi hagyomány. Mivel szerintük a Karácsony színe a piros és a fehér, a melegházzal rendelkező gyümölcstermesztők nagy örömére huszonnegyedikét tejszínes epertortával ünnepelik meg. Hivatalosan ugyan nincs szünet ekkor (csak 23-án, Akihitó császár születésnapján nem dolgoznak), így a karácsony csak egy közös vacsorára és ajándékosztogatásra korlátozódik, de ez nem ok arra, hogy ne legyen szinte mindenhol karácsonyi díszkivilágítás és dekoráció. Beleértve a mikulássapkás eladókat, az állandóan hallható Jingle Bells-t vagy a digitális karácsonyfákat. Számunkra nagy bónusz, hogy az angolszász módinak megfelelendő végre lehet kapni csontos csirke- illetve pulykacombot. Kicsit ugyan nehéz elsőre megítélni, hogy a kiállított husi apró pulyka vagy közepes méretű csirke, de ilyen apróságokon Japánban nem érdemes túl sokat törprengeni.

Ízelítőnek feltöltöttünk néhány utcaképet Tokió (és környéke ;) karácsonyi díszítéséről (plusz egy kép a saját csodaszép fánkról) a Picasaweb-re.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nemeszuszan.blog.hu/api/trackback/id/tr64844673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vicu 2009.01.05. 14:25:08

Jelentem én is túlestem a bonyodalmas regisztációs útvesztőkön és töretlen lelkesedéssel itt vagyok! ;) Ja és ha bárhol egy rossz szót hallanátok a karácsonyfátokra, az csak a (köztudomásúlag vak) véletlen műve lehet. :)
süti beállítások módosítása