HTML

Pokióból jelentjük

Minden, amit mindenkinek elmesélnénk Tokióbanlevésünkről.

Friss topikok

  • Edd China: Jó hír, ennek örülök! Köszi!;) (2009.03.22. 20:29) Finishi suru
  • Hugica_itthonrol: Szerbusztok Drágáim, jó újra hallani rólatok:) Az ui.-hoz szólva, legalább itthon is lesz mit mes... (2009.01.27. 23:08) Csak nem megint egy volt főváros sok-sok templommal?
  • Hugica_itthonrol: Nyah hugica is itt van, igaz már nem otthonról, de azért szorgalmassan cseni a netet a szomszédtól... (2009.01.21. 21:55) Szilveszteri hejehuja helyett
  • Vicu: Jelentem én is túlestem a bonyodalmas regisztációs útvesztőkön és töretlen lelkesedéssel itt vagyo... (2009.01.05. 14:25) Karácsonyi hangulat
  • StefanRaab: Na a "német" is regisztrált, nem menekülhettek!!! Majd még jelentkezem! Báty (2008.12.25. 14:14) Karácsony Tokióban, első felvonás

Címkék

2009.01.20. 05:08 kozleskenyszeres_Z

Csak nem megint egy volt főváros sok-sok templommal?

Be kell valljuk, egyelőre nem tudunk betelni ezekkel a japán templomokkal. Valahogy úgy vagyunk vele, hogy ugyan már láttuk a "legszebbet", a "legnagyobbat", a "legművészibbet" stb., de akárhányszor elmegyünk megnézni egy újabbat, mindig lenyűgöz minket. Így nem csoda, hogy a téli szünetben megint egy olyan várost látogattunk meg, ami elsősorban régi templomairól híres. Meg persze a tengerpartja se rossz, a friss tonhalból készült sashimiről, meg grillezett rákokról ne is beszéljünk.

Kamakura i.sz. 1192-1333. között volt Japán fővárosa, pontosabban ebben az ún. Kamakura-korszakban a Kiotóban székelő császár helyett gyakorlatilag innen irányította az országot a Minamotó, majd a Hódzsó klánból származó aktuális sógun. Ennek megfelelően Kamakura a korszak legszebb japán városa volt, amit annak rendje és módja szerint tele is pakoltak jónéhány templommal és szentéllyel (Kamakura helyszínei közül 23 a Világörökség része). Leghíresebb látnivalója azonban Japán második legnagyobb Buddha-szobra (a Narában lévő nagyobb, ööö ott is voltunk, csak arról elfelejtettünk beszámolni). Ez eredetileg egy templomban volt, de az épületet a 15. században elsöpörte egy cunami, azóta a szabad ég alatt tanyázik. Az üreges bronzszobrot speciális technikával darabokból rakták össze, belemászva jól látszanak az egyes darabkák összeillesztései.

Több mese nem is kell hozzá, nézegessétek a képeket.

ui: Lehet, hogy lassan már Tokióról is fogunk írni? :)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nemeszuszan.blog.hu/api/trackback/id/tr41890171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StefanRaab 2009.01.27. 22:52:18

Hi!

Örömmel látjuk, hogy nem vesztetek el :)

Nagyon jók a képek, tetszenek a kertek is, pedig nem vagyok egy kimondottan greenman...

Az sem baj, ha néha rajta vagytok a képeken, legalább látjuk hogy valóban ti csináljátok és ott is vagytok, nem valahonnan a szállodából googlizzátok össze őket!

Csak így tovább!

BANZAJ!!!!!!!!

Hugica_itthonrol 2009.01.27. 23:08:26

Szerbusztok Drágáim, jó újra hallani rólatok:)

Az ui.-hoz szólva, legalább itthon is lesz mit mesélnetek:P

Használjátok ki ezt a kis időt még, mert már mindjárt mentek haza:D
(gyors egy félév volt)

sok puszit küldök a sok Versace ruha közül:D:D
süti beállítások módosítása