HTML

Pokióból jelentjük

Minden, amit mindenkinek elmesélnénk Tokióbanlevésünkről.

Friss topikok

  • Edd China: Jó hír, ennek örülök! Köszi!;) (2009.03.22. 20:29) Finishi suru
  • Hugica_itthonrol: Szerbusztok Drágáim, jó újra hallani rólatok:) Az ui.-hoz szólva, legalább itthon is lesz mit mes... (2009.01.27. 23:08) Csak nem megint egy volt főváros sok-sok templommal?
  • Hugica_itthonrol: Nyah hugica is itt van, igaz már nem otthonról, de azért szorgalmassan cseni a netet a szomszédtól... (2009.01.21. 21:55) Szilveszteri hejehuja helyett
  • Vicu: Jelentem én is túlestem a bonyodalmas regisztációs útvesztőkön és töretlen lelkesedéssel itt vagyo... (2009.01.05. 14:25) Karácsonyi hangulat
  • StefanRaab: Na a "német" is regisztrált, nem menekülhettek!!! Majd még jelentkezem! Báty (2008.12.25. 14:14) Karácsony Tokióban, első felvonás

Címkék

2008.10.20. 17:26 pintyőkéné

Kawagoe karnevál

Hogy jobban menjen a fogalmazás vettünk egy kis japán bort, Cabernet Sauvignont, hááát, asszem meg is érdemeltük, apa megmondta, hogy még véletlenül se, hogy eszünkbe ne jusson...

Átmenetileg kihagyjuk a múlt (előtti) hétvégi fürdős-óceánpartos-vulkánfélszigetes kirándulásunkat, arra kicsit több idő kell. Időnk megint nincs, most délelőtt, délután nyelvóráink vannak, bár ma hoztuk a formánk, az első kandzsi óráról sikerült 3 óra 40 percet késni, majd elveszteni egy dossziét. Vicces volt, mert amikor visszamentem érte, már várt egy nőci, és mondta, hogy Zoltán szan, hangeridzsin, csak néztem, ugyanis sehol nem volt rajta név. Tízezren biztos járnak erre az egyetemre, de minket már ismernek?!

Most inkább a szombati karneválról kaptok beszámolót. Már több mint 350 éve rendezik meg minden év októberében ezt a hagyományos macurit, ilyen kocsik mennek föl-alá a Kawagoe városában:

Kézzel húzzák őket jó sokan, nők, férfiak, gyerekek, mindenki hagyományosan felöltözve.  A kocsikon közben folyamatosan zenélnek különböző dobokon, valami furulyaszerűségen, és táncol egy maszkos figura.  A városban vannak kis színpadok, amiken szintén van zenekar, és amikor eléjük ér egy ilyen kocsi, akkor együtt játszanak, illetve táncolnak. Külön érdekes, amikor két ilyen kocsi találkozik, ugyanis akkor egymás felé fordulnak, mintha összeakaszkodnának, és elkezdődik a "harc". Az veszít, aki a zenélés közben kiesik a ritmusból.

Egészen estig tart a móka, addigra  lampionokkal világítják ki a kocsikat, és a húzók egyik kezében is lampion van.

Amúgy az egész belvárosban totál búcsús hangulat volt. Sütötték a polipot, gyerekek igazi(!) halakat halászták kis rizspapíros hálóval, volt céllövölde, céldobálda, csak a nyeremények értéke haladta meg az otthonit, itt ugyanis Nintendo Wii volt a csalétek. Nézzétek meg a képeket!

Mi a városban is mászkáltunk egy kicsit, megnéztük a leghíresebb templomukat, és annak a kertjében Buddha 538 megtestesülésének szobrait. Volt közöttük öreg, fiatal, morcos, vidám, fekvő, álló, gazdag, kolduló, pletykás stb. Állítólag, ha éjszaka sötétben találsz egy szobrot, amelyik meleg, olyan vagy te.

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nemeszuszan.blog.hu/api/trackback/id/tr83723330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátty 2008.10.24. 11:11:32

Konicsivá!
Nindzsa!

Örülünk ez életjelnek, meg minden, de egy kicsit összekaphatnátok magatokat! Most már ketten írhatjátok a sztorikat, tessék rá időt szakítani! :)
Király tellűitok vannak, megtartani őket!
Polipot meg egyen akinek két anyja van, az a piskóta meg a tükörtojgli jobban nézet ki.....
Látszik, hogy jól érzitek magatokat, meg a szövegből kierül, hogy hozzátok a formátokat is (Zoltánszan, he?) úgyhogy csak így tovább!
Ps.: Okt 23 lefolyt különösebb balhé nélkül, úgyhogy még van hová hazajönnötök! :)

Peace & sajonara :)

nati 2008.10.24. 11:33:58

Így igaz, ahogy a Nép Vezére mondotta! a Nép türelmetlenül várja az írásaitokat! isszuk minden szavatok, úgyhogy hajrá-hajrá! Némelyik képet elnézve olyan, de olyan irigy vagyok!!:):)
czupp és pusz

közléskényszeres_Z 2008.10.24. 17:12:11

Ha hiszitek, ha nem, már ettem finom polipot. Igaz, a többi kb. 5 alkalommal, amikor szerencsém volt rágódni rajta, hogy is mondjam csak, nem nagyon ízlett :)

Hugó 2008.10.26. 19:25:04

Hát, hogy őszinte legyek én is azt hittem több mindenről maradtam le mióta nem olvastam a blogotokat (milano, okt. kb 3. hete)
szoval tessék igyekezni, egyre többen isszuk szavaitok :)
amugy én most Barcelonában vagyok már, helyes kis lakásunk van kb 8 szobával és 4 fürdővel, jah és lakunk benne ketten :)
na majd ha történik több érdekes is megirom, vagy ne használjam a ti blogotokat??!! :D

sok baccio(puszi)

Vicu 2008.10.27. 13:21:08

Hihi,legalább Ágiról is hallunk,két legyet egy csapásra :) Csatlakozom az előttem szólókhoz,várjuk a beszámolókat,addig is ne egyetek fóliás felvágottat és japán pizzát: www.origo.hu/nagyvilag/20081026-ciannal-szennyezett-felvagott-es-pizza-japanban.html
süti beállítások módosítása