HTML

Pokióból jelentjük

Minden, amit mindenkinek elmesélnénk Tokióbanlevésünkről.

Friss topikok

  • Edd China: Jó hír, ennek örülök! Köszi!;) (2009.03.22. 20:29) Finishi suru
  • Hugica_itthonrol: Szerbusztok Drágáim, jó újra hallani rólatok:) Az ui.-hoz szólva, legalább itthon is lesz mit mes... (2009.01.27. 23:08) Csak nem megint egy volt főváros sok-sok templommal?
  • Hugica_itthonrol: Nyah hugica is itt van, igaz már nem otthonról, de azért szorgalmassan cseni a netet a szomszédtól... (2009.01.21. 21:55) Szilveszteri hejehuja helyett
  • Vicu: Jelentem én is túlestem a bonyodalmas regisztációs útvesztőkön és töretlen lelkesedéssel itt vagyo... (2009.01.05. 14:25) Karácsonyi hangulat
  • StefanRaab: Na a "német" is regisztrált, nem menekülhettek!!! Majd még jelentkezem! Báty (2008.12.25. 14:14) Karácsony Tokióban, első felvonás

Címkék

2008.12.23. 16:28 kozleskenyszeres_Z

Karácsony Tokióban, első felvonás

Nos lehet, hogy egy Trabant tetejére kötözni egy nagy fenyőfát, majd lehúzott ablakokkal, egy kézzel a fát szorongatva végighajtani Budapesten egy vaszisztdasz, de Tokióban normális fenyőfát találni sem éppen egyszerű feladat.

Az már a kezdetektől teljesen világos volt, hogy első közös karácsonyunkon a legfontosabb beszereznivaló a Karácsonyfa lesz. Persze az ajándékok, tradícionális sütemények, rohangálás, töltöttcsirke sem utolsó kellékek, de illatos-színes-csiricsáré fa nélkül igazán hiányos lenne a karácsony. Meg persze a család nélkül, de hála a Skype-nak, ebben sem lesz hiány (már ha az NTT gondoskodik megbízható szélessávú netről).

Amúgy még szerencse, hogy az egyetemen a fél japánoktatókar segített eladó fenyőt találni a környékünkön, nélkülük még nehezebb lett volna. Kb. másfél napunk így is ráment, hogy végignézzük Koteszasi és Tokorozava fellelhető kertészeteit és virágboltjait, vagyis azokat a helyeket, ahol volt némi esély 20 cm-nél nagyobb élő fenyőre. Ez a két kitétel nem vicc, aprócska fákat és műanyag (zöld, fehér, piros (!), világító, zenélő) nemtommiket sok helyen lehetett találni, általában a boltok kirakata is ilyenekkel van tele. Nekünk persze igazi kellett, meg is küzdöttünk érte. Sajnos hiába bíztattak azzal, hogy a japánoknak úgysem kell fenyőfa, az itteni kertészetben lévő 3 fa közül egy már múlt héten sem volt meg, a másodikat pedig kb. az orrunk előtt vihették el. Egyéb lehetőség híján (bocsánat, Ikebukuróban (tudjátok, a tokiói átszállóállomásunk) még volt egy 1,5 méteres fa durván 30000 forintért, ami már erősen hullatta a leveleit, illetve itt Koteszasiban egy virágboltban egy szintén nagyobbacska, de nem túl szép fenyőszerű 20000Ft-ért) úgy döntöttünk, hogy elvisszük az utolsó, kissé hát hogy is mondjam csak, maradjunk annyiban, hogy bicebóca fenyőfát. Kívánatosságról csak annyit, hogy 6000 jenről 1000-re volt leértékelve, és ajándék égősort is adtak hozzá. Abszolút értékben ez annyit jelent, hogy a hozzá vett kaspó és alátét többe került a fánál. Ja, merthogy itt persze kivágott fa nincs, csak gyökerestül, földlabdástul lehet venni. Az eladók igen boldogak voltak (plusz a szokásos nem néznek ránk, de mindenki feszülten figyeli a szeme sarkából az idegeneket), rá is rakták a fém tolikocsira a cuccot, hogy majd kitoljuk az autóhoz, és visszük haza. Khm. Bocsánat, kölcsönkérhetnénk a bevásárlókocsit egy órácskára? Eredmény a képgalériában látható.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nemeszuszan.blog.hu/api/trackback/id/tr96838609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hugica_itthonrol 2008.12.24. 15:11:54

Édesek, hát gondolom hiába csiricsári, nyomika, nektek akkor is ez lesz a legszebb karácsonyfa :D

Nagyon boldog karácsonyt!!!!

StefanRaab 2008.12.25. 14:14:43

Na a "német" is regisztrált, nem menekülhettek!!!
Majd még jelentkezem!


Báty
süti beállítások módosítása