HTML

Pokióból jelentjük

Minden, amit mindenkinek elmesélnénk Tokióbanlevésünkről.

Friss topikok

  • Edd China: Jó hír, ennek örülök! Köszi!;) (2009.03.22. 20:29) Finishi suru
  • Hugica_itthonrol: Szerbusztok Drágáim, jó újra hallani rólatok:) Az ui.-hoz szólva, legalább itthon is lesz mit mes... (2009.01.27. 23:08) Csak nem megint egy volt főváros sok-sok templommal?
  • Hugica_itthonrol: Nyah hugica is itt van, igaz már nem otthonról, de azért szorgalmassan cseni a netet a szomszédtól... (2009.01.21. 21:55) Szilveszteri hejehuja helyett
  • Vicu: Jelentem én is túlestem a bonyodalmas regisztációs útvesztőkön és töretlen lelkesedéssel itt vagyo... (2009.01.05. 14:25) Karácsonyi hangulat
  • StefanRaab: Na a "német" is regisztrált, nem menekülhettek!!! Majd még jelentkezem! Báty (2008.12.25. 14:14) Karácsony Tokióban, első felvonás

Címkék

2008.11.08. 06:55 kozleskenyszeres_Z

Mejdzsi-szentély

Múlt Az egyik előző hétvégén a Sindzsuku és Sibuja között fekvő részeken barangoltunk. Itt található Tokió legnagyobb szentélye (Mejdzsi-szentély), amit az 1868-as császári restauráció után hatalomra került Mejdzsi (= felvilágosult) császár és felesége tiszteletére 1920-ban emeltek. A szentélyben hétvégén össznépi mulatság volt színházi- és táncelőadásokkal, virágkiállítással stb. (galéria). Szerencsére ilyenkor szeretnek kiöltözni, meglepően sok kimonós gyereket is láttunk. Amúgy is gyakran előfordul, hogy idősebb hölgyek akár hétköznap is, fiatalabbak pedig minden kisebb ünnepen kimonóban járkálnak az utcán (metróban, étteremben, boltban stb.), ami igencsak jó hangulatot teremt néha. Most viszont a gyerekeket is beöltöztették, ők pedig szívesen pózoltak mind a családi fotósnak, mind a külföldi turistának. Hiteles források szerint november 15-én tartják ugyanis a 3-5-7 ünnepet, aminek környékén a 3, 5 és 7 éves gyerekeket elviszik a templomokba. A szentély maga is igen szép volt, hatásosak a hatalmas cédrusból készült torik (kapuk).

A park bejáratánál van a híres Dzsingu-basi tér, ahol az útileírások szerint Tokió egyik legnagyobb látványossága, a kosztümökben parádézó tinédzserek műsora szokott lenni. Lehet, hogy rosszkor mentünk, de engem speciel nem nyűgözött le az az 5-6 tinilány, aki ott lebzselt a több száz bámészkodó előtt.

Ezután sokat mászkáltunk, körülnéztünk Sindzsuku ikertornyának tetejéről, végül ettünk egy igen remek yakitorit (grillezett csirkedarabkák grillezett zöldségekkel) a pályaudvar melletti, ámde biztonságos sikátorok egyikében.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nemeszuszan.blog.hu/api/trackback/id/tr48756694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hugó 2008.11.16. 22:41:58

Fiatalok, igen eltűntetek, tessék néha felmenni skype-ra:)

Zsófi neked mikor lesz kimonód?:)

sok puszi

nati 2008.11.19. 10:59:53

Már több mint tíz nap eltelt, és semmi de semmi hír...egy nyomorult kis beszámoló, annyi nem sok, de semmi... :)szóval hajrá fiatalok, vannak akik lelkesen várnak!
puszik
süti beállítások módosítása